Kreative løsninger til hev og senk pult

 

Savner du det høyderegulerbare bordet ditt i disse hjemmekontortider? Det gjør vi i Agder Arbeidsmiljø IKS også.

På gårsdagens møte på teams kom det frem et godt forslag med å ta frem strykebrettet som alternativ løsning for hev og senk pult. Bildene under viser varianter av tilrettelegging, og her er det bare kreativiteten som setter grenser. Husk at andre bord enn strykebrett også kan brukes. Finn frem en kasse eller eske og sett oppå bordet. Husk å sjekke at du får støtte for underarmene – da dette er viktig!

En stor, litt fast sofapute funker fint – god plass til armene

Et serveringsbrett og oppå der et PC brett – enkel tilrettelegging

Strykebrett bygget opp nedenfra – avansert tilrettelegging

Bevegelse og variasjon er stikkord for denne typen arbeid, og stående arbeid er mindre belastende for ryggen enn sittende. Dette er fordi stående arbeid gir mulighet for større kraftbruk og øker bevegelsesfriheten.

Fordelen av stående arbeid er mange, og du vil blant annet kunne få mer energi, bedre blodsirkulasjon, mindre stress på hjertet, bedre balanse og sterkere rygg. Supplerer gjerne den nye arbeidsplassen med et vippebrett eller matte til å stå på. Dersom vippebrettet eller matten din ligger igjen på jobb kan du stå på en tykk matte eller en pute. Husk på gode sko med demping om du står rett på gulvet!

Lykke til med den nye arbeidsplassen din!

 

 

 Hopp rett ned til innholdet